Iedere dag het zelfde saaie ontbijt? Nee hoor, dat is helemaal niet nodig. Op een eenvoudige manier kun je een heerlijk en voedzaam ontbijt in elkaar flansen! Voor mensen die geen gluten mogen, kunnen de glutenvrije havermout kopen.
Wat zijn de ingrediënten?
- havermout (75 gram)
- havermelk (of rijstemelk) 250ml
- halve geprakte banaan
- kaneel (snufje)
- kardemom (snufje)
- toppings naar smaak (denk aan muntblaadjes, noten, aardbeien, bessen, etc.)
- optioneel kun je nog een zoetmaker toevoegen zoals agavesiroop of kokosbloesen
Bereidingswijze
De bereidingswijze is simpel, en kost je slechts 2 minuten wanneer je alle ingrediënten bij de hand hebt. Je kunt het ook de avond ervoor klaarmaken en in de koelkast zetten. Dat spaart je ‘s-ochtends weer tijd!
- doe de havermout en plantaardige melk in een kom
- prak de banaan en voeg deze aan de melk en haver toe
- voeg vervolgens de kardemom, kaneel, en zoetmaker (agavesiroop/kokosbloesem) toe
- werk de bovenkant af met een topping, en klaar is kees!
Mocht je dit prachtige ontbijt in elkaar hebben geflanst, dan mag je ons uiteraard ook een foto toesturen. Wij plaatsen deze dan op onze website.
Voedingswaarde havermout
40 gram havermout heeft de volgende voedingswaarde:
- Kcal=152
- Eiwit=5,2 gram
- Koolhydraten=24,8 gram (1,8 gram suiker)
- Vezels=3 gram
- Ijzer=2 milligram
- Vitamine B1=0,24 milligram
- Vitamine B2=0,02 milligram
- Vitamine B6=0,05 milligram
- Vitamine B11=18 microgram
Rij aan vitamine B dus.
Mocht je zelf nog een goed recept weten, neem dan gerust met ons contact op!
Pingback: Chiazaad is een Superfood – Vitamine365