Quinoa met appelvulling (100% vegan)

quinoa recept vegatarisch gezond
VOORBEREIDINGSTIJD10 min
KOOKTIJD20 min
TOTALE TIJD30 min
AANTAL PORTIES6 tot 8

Een heerlijke maar eenvoudige maaltijd om te bereiden, die bovendien vol zit met eiwitten, en andere belangrijke voedingsstoffen.

✅ Geschikt voor sporters✅Geschikt voor veganisten
INGREDIENTEN
1 kopje quinoa
1/2 theelepel zeezout
2 kopjes natriumarme groentebouillon
1 appel, in blokjes gesneden
1 theelepel verse tijm
3 eetlepels olijfolie
1 kopje fijngesneden prei
3/4 kopje fijngehakte selderij
1 fijngehakte sjalot
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel fijngehakte salie
1 theelepel fijngehakte rozemarijn
1/2 theelepel nootmuskaat
1/4 theelepel gemalen zwarte peper
1/2 kopje gedroogde veenbessen
1/3 kopje fijngehakte peterselie

Boodschappenlijstje

alle ingredienten voor die recept
  • quinoa
  • groentebouillon
  • appel
  • prei
  • selderij
  • sjalot
  • knoflook
  • veenbessen
  • zeezout
  • verse tijm
  • olijfolie
  • salie
  • rozemarijn
  • nootmuskaat
  • zwarte peper
  • peterselie

 

Het Quinoa met appelvulling recept

  1. Spoel de quinoa ongeveer 30 seconden af in een zeef onder stromend water en laat goed uitlekken. Voeg het toe aan een pan met de natriumarme groentebouillon en zeezout en breng het aan de kook.
  2. Roer na het koken de in blokjes gesneden appel erdoor en dek af met een deksel. Zet het vuur laag en laat 10 minuten koken. Zodra al het water is opgenomen, haal je de pan van het vuur en roer je de verse tijm en 2 eetlepels olijfolie erdoor.
  3. Terwijl de quinoa kookt, kun je de andere component van de vulling maken. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de prei, bleekselderij en sjalot in 4 minuten gaar.
  4. Voeg de knoflook, salie, rozemarijn, nootmuskaat, zeezout en gemalen zwarte peper toe en kook 2 minuten. Mogelijk moet je het vuur laag zetten tot middelhoog, zodat je de knoflook niet verbrandt. Voeg vervolgens een 1/2 kopje natriumarme groentebouillon toe en laat sudderen, af en toe roeren gedurende 5 minuten.
  5. Voeg de gedroogde veenbessen en peterselie toe en kook nog 2 minuten. Meng dit door de quinoa en appelcomponent en serveer warm.

TIP: Ben je niet met 6-8 personen, dan kun je het ook prima in de koelkast bewaren, en op een later tijdstip opwarmen, bijvoorbeeld in de oven.

 

Voedingswaarde Quinoa

1 kopje / 106 gram 
Energie375kcal
Vet6,5 gram
– waarvan verzadigd0,7 gram
Koolhydraten60,6 gram
– waarvan suikers5,2 gram
Vezels7,3 gram
Eiwit14,9 gram

Dit recept ook zelf gemaakt? Stuur dan je foto in, of je beoordeling! Wij plaatsen hem dan bij dit recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *