Niet iedere BBQ saus die je in de winkel kunt kopen is even gezond. De gemiddelde fles barbecuesaus bevat namelijk 20% suiker, en dat je een lekkere bbq saus kunt maken zonder suiker bewijzen wij met het onderstaande recept!
BBQ is heerlijk bij de aardappels, frietjes, vlees, maar ook op een broodje gezond.
VOORBEREIDINGSTIJD | 10 min |
---|---|
KOOKTIJD | 30 min |
TOTALE TIJD | 40 min |
AANTAL PORTIES | 1,5 liter |
De houdbaarheid is 10 dagen in de koelkast! Het houdbaarheidsmiddel waar bij dit bbq saus recept voor is gekozen, is ciderazijn.
Qua keukengerei heb je een pan nodig, een grote lepel om mee om te scheppen, en een blender of staafmixer.
✅ Geschikt voor sporters | ✅Geschikt voor veganisten |
---|
INGREDIENTEN |
---|
2 kleine blikjes tomatenpuree |
3 kleine gekookte bieten |
15-20 ontpitte dadels |
1/2 ui |
4 teentjes knoflook |
2 kopjes natriumarme groenteboullion |
1/2 kopje ciderazijn |
2 eetlepels chillipoeder |
1 theelepel zwarte peper |
Boodschappenlijstje
- 2 blikjes tomatenpuree
- 3 kleine rode bieten
- 15 tot 20 dadels (ontpit)
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- natriuarme groenteboulion (eventueel zonnatura)
- ciderazijn (kleine fles)
- chilipoeder
- zwarte peper
Hoe maakt je verse BBQ saus die bovendien gezond is?
- Neem een middelgrote pan en verhit deze op middelhoog vuur totdat hij vrij heet is. Voeg de fijngesneden uit toe en bak ze in +/-2 minuten bruin. Je kunt hiervoor kokosvet gebruiken of olie (geen olijfolie).
- Voeg alle andere ingredienten toe en zet het vuur laag. De inhoud laat je 25-30 minuten rustig sudderen. Roer regelmatig alles om. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen.
- Neem een staafmixer of blender en mix het geheel tot een gladde massa.
- Laat de vers gemaakte bbq saus eerst afkoelen voordat je het in de koelkast zet.
VARIATIETIP: maakt de saus wat zoeter met kokosbloesem of ahornsiroop
Voedingswaarde van onze verse en natuurlijke BBQ saus
per portie | |
---|---|
Calorieen | 116,4kCal |
Eiwit | 2,4 gram |
Verzadigd vet | 28 gram |
Koolhydraten | 27,8 gram |
– waarvan suikers | 20,4 gram |
– vezels | 4,5 gram |
Natrium | 107,3mg |
Dit recept ook zelf gemaakt? Stuur dan je foto in, of je beoordeling! Wij plaatsen hem dan bij dit recept.