Zelf BBQ saus maken

verse bbq saus maken
5/5 - (7 stemmen)

Niet iedere BBQ saus die je in de winkel kunt kopen is even gezond. De gemiddelde fles barbecuesaus bevat namelijk 20% suiker, en dat je een lekkere bbq saus kunt maken zonder suiker bewijzen wij met het onderstaande recept!

BBQ is heerlijk bij de aardappels, frietjes, vlees, maar ook op een broodje gezond.

VOORBEREIDINGSTIJD 10 min
KOOKTIJD 30 min
TOTALE TIJD 40 min
AANTAL PORTIES 1,5 liter

bbq saus makenDe houdbaarheid is 10 dagen in de koelkast! Het houdbaarheidsmiddel waar bij dit bbq saus recept voor is gekozen, is ciderazijn.

Qua keukengerei heb je een pan nodig, een grote lepel om mee om te scheppen, en een blender of staafmixer.

✅ Geschikt voor sporters ✅Geschikt voor veganisten
INGREDIENTEN
2 kleine blikjes tomatenpuree
3 kleine gekookte bieten
15-20 ontpitte dadels
1/2 ui
4 teentjes knoflook
2 kopjes natriumarme groenteboullion
1/2 kopje ciderazijn
2 eetlepels chillipoeder
1 theelepel zwarte peper

Boodschappenlijstje

  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 3 kleine rode bieten
  • 15 tot 20 dadels (ontpit)
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • natriuarme groenteboulion (eventueel zonnatura)
  • ciderazijn (kleine fles)
  • chilipoeder
  • zwarte peper

 

Hoe maakt je verse BBQ saus die bovendien gezond is?

  1. Neem een middelgrote pan en verhit deze op middelhoog vuur totdat hij vrij heet is. Voeg de fijngesneden uit toe en bak ze in +/-2 minuten bruin. Je kunt hiervoor kokosvet gebruiken of olie (geen olijfolie).
  2. Voeg alle andere ingredienten toe en zet het vuur laag. De inhoud laat je 25-30 minuten rustig sudderen. Roer regelmatig alles om. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen.
  3. Neem een staafmixer of blender en mix het geheel tot een gladde massa.
  4. Laat de vers gemaakte bbq saus eerst afkoelen voordat je het in de koelkast zet.

VARIATIETIP: maakt de saus wat zoeter met kokosbloesem of ahornsiroop

 

Voedingswaarde van onze verse en natuurlijke BBQ saus

per portie
Calorieen 116,4kCal
Eiwit 2,4 gram
Verzadigd vet 28 gram
Koolhydraten 27,8 gram
– waarvan suikers 20,4 gram
– vezels 4,5 gram
Natrium 107,3mg

Dit recept ook zelf gemaakt? Stuur dan je foto in, of je beoordeling! Wij plaatsen hem dan bij dit recept.