Plantaardige eiwitrepen (proteïnen repen) zijn niet alleen lastig te verkrijgen, maar ze zitten vaak ook boordevol ingrediënten die je liever niet in je voedingsschema hebt, zoals geraffineerde suiker, E-nummers, of houdbaarheidsmiddelen. Bovendien is het vaak zelfs heel onduidelijk welke plantaardige eiwitten er in de reep zitten. Met dit eenvoudige recept kun je zelf gezonde eiwitrepen maken in een handomdraai, en je weet precies wat erin zit. Weet wat je eet!
BEREIDINGSTIJD | 10 min |
---|
✅ Alleen natuurlijke ingrediënten
✅ Gezond en voedzaam
✅ Rijk aan eiwitten
✅ 100% plantaardig
✅ Geen toegevoegde suiker
✅ Makkelijk te maken!
Ingrediëntenlijst
- 150 gram Beyuna Proteïne (bevat 88,5 gram pure eiwit)
- 2 kopjes gehakte dadels
- 1,5 kopje walnoten
- 1,5 kopje warm water
- 3 kopjes havermout (kan biologisch)
- ⅓ kopje cacaopoeder (kan biologisch)
- 1 middelgrote rijpe banaan (kan biologisch)
Keukengereedschap
- 1 bakplaat of bakvorm (welke in de koelkast past)
- bakpapier
- keukenmachine die deeg kan mengen
Het stappenplan
- Week de dadels minimaal 20 minuten in warm water
- Plaats het bakpapier in de bakvorm
- Neem de kom van de keukenmachine, en doe de dadels en het water waarin ze gedrenkt zijn erin.
- Zet de keukenmachine aan en voeg de overige ingrediënten toe. Dit moet een glad beslag gaan vormen.
- Verdeel de inhoud van de kom over de bakvorm en plaats het voor minimaal 2 uur in de koelkast. Zodra het geheel stevig is kun je het in bijvoorbeeld 8 stukken snijden.
Eiwitgehaltes
Deze zelfgemaakte plantaardige eiwitrepen zitten boordevol eiwitten! Zelfs de ingrediënten zitten boordevol eiwitten.
De ingrediënten bevatten de volgende hoeveelheden:
- 100 gram havermout = 20 gram eiwit
- 100 gram cacao = 20 gram eiwit
- 100 gram walnoten = 15 gram eiwit
- 100 gram Beyuna Proteine = 59 gram eiwit
- 100 gram dadels = 2,5 gram eiwit
- 1 banaan = 1,1 gram eiwit
Bewaartip
ten minste 3 dagen houdbaar in de koelkast
bij voorkeur afgesloten bewaren